torsdag 20 december 2012

Snabb bakad Pepparkakscheesecake




                                 Vi skall ha kaffe gäster och då tänkte jag att testa
                                  något annat istället för lussekatter och pepparkakor.

                                 Så här gör man snabbt en pepparkakscheescake, kanske inte
                                 så dumt att göra om man får en massa pepparkakor kvar efter jul.

                                 Sätt ugnen på 175 grader, smält 100 gr smör och låt svalna
                                 Smula sönder pepparkakorna ca 50 st och rör ner smöret. Smöra
                                 en form, tryck ut degen i formen. Grädda mitt i ugnen ca 10 min
                                 till fin färg, låt svalna.
                                 Blanda 200 gr philadelphia ost och lite Turkisk yoghurt
                                 och 250 gr kesella citrus.
                                 Fyll pajskalet med krämen, garnera med bär eller frukt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar